قبلی
بعدی

علت تیره شدن پوست چیست و راههای درمان آن

تغییرات رنگ پوست باعث ایجاد مشکلات روحی و اجتماعی در افراد شده و به خصوص در کسانی که به دلیل نوع شغل خود تماس چهره به چهره و مستمر دارند میتواند موجب افسردگی یا تاثیر گذاری بر فعالیت فرد شود.از این رو شناخت علل این اختلالات رنگدانه ای و درمان صحیح آنها بسیار مهم است و گاه درمانهای ناصحیح میتواند مشکل بیمار را زیادتر کند.

مهم‌ترین عواملی که می‌تواند موجب بدرنگی پوست شود، بیماری‌های مزمن، غم، ترس، ناامیدی، نفرت، حسد، زیاده‌روی در نزدیکی با همسر و استفاده بیش از حد از مسهل‌هاست.یکی از کارهایی که به‌تازگی شایع شده خوردن سرکه سیب و عرق زیره برای کاهش وزن است. این افراد باید بدانند، مداومت بر مصرف سرکه علاوه بر آثار سوء‌ بر معده می‌تواند باعث بدرنگی پوست و میل آن به تیره شدن و بروز لکه‌های پوستی شود.در ضمن، عرق زیره نیز با مداومت در مصرف، آثار سوئی بر باروری دارد و باعث زرد شدن و بدرنگی پوست می‌شود. حتی زیاد بوییدن زیره نیز می‌تواند تاثیر نامطلوبی بر رنگ پوست صورت داشته باشد.

از دیگر عواملی که  می تواند روی میزان و کیفیت رنگدانه ها و سلولهای رنگدانه ساز تاثیر گذاشته و باعث تغییر رنگ پوست و ایجاد لک های تیره صورت شوند که عبارتند از :بیماریها و اختلالات ارثی و ژنتیکی، بیماریهای سوخت و ساز سلولی ،بیماریهای هورمونی ،بیماریهای التهابی،عفونت های موضعی پوست ، عوامل شیمیا یی، دارو ها ،علل تغذیه ای شامل کمبود ویتامین ها و سوء تغذیه و بالا خره بدخیمی های پوستی.

رنگ طبیعی پوست به سه عامل ،هموگلبین ،کاروتنوئید و پیگمان ملانین بستگی دارد ،که عامل سوم عامل اصلی تعیین کننده رنگ پوست است و اختلافات نژادی و جغرافیایی در رنگ پوست مربوط به این رنگدانه است . 



علل متفرقه که ملانیسم یا لک ارثی منتشر بدن و لک اطراف دهان یا لک پوست اطراف چشم و لکهای کوچک قهوه ای که در نقاط مختلف بدن ممکن است همراه یا بدون علایم دیگر باشند از علل دیگر لک تیره پوست هستند.


استفاده از عطرها و ادوکلن ها که حاوی ۵- متوکسی پورالن و برگاموت هستند اگر پس از استعمال روی پوست در معرض نور آفتاب قرار گیرند باعث لکهای تیره در پشت گوش، گردن و صورت میشوند.لک های شغلی نیز در اثر تماس با ترکیبات حاوی تار مانند آسفالت و روغن های معدنی و تماس با نور آفتاب بوجود می آیند.

انواع تیرگی پوست

نوعی از تیرگی به شکل قهوه ای تیره یا سیاه که بر روی سطح پوست ظاهر می شود. 

نور خورشید 

این نوع تیرگی بدلیل نور خورشید، افزایش سن یا مشکلات کبدی بدست میاد و این لک ها و تیرگی پوست در اثر قرارگیری در معرض نور خورشید پدید میاد. 

حاملگی

این نوع تیرگی پوست به دلیل حاملگی و تغییرات هورمونی در زمان حاملگی پیش میاد و نیمی از صورت را تحت تاثیر قرار می دهد.

پیشگیری از تیره شدن پوست:

روش های متعددی برای جلوگیری از تیرگی پوست وجود دارد که شامل موارد زیر است:

خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

قبل از بیرون رفتن حتما ازضد آفتاب استفاده کنید.

مقدار زیادی آب بنوشید و بدن خود را مرطوب نگه دارید.

از مصرف غذاهای چرب و تند خودداری کنید.

میوه ها و سبزیجاتی را مصرف کنید که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A, B, C, E است.

از محصولات روشن‌کننده‌ی پوست استفاده کنید

کرم‌ها و سرم‌های مختلفی وجود دارند که برای جلوگیری از تیره شدن پوست و همچنین برطرف کردن لکه‌های تیره طراحی شده‌اند. برای داشتن پوستی درخشان‌تر، از یک سرم روشن‌کننده‌ی روزانه که از تجمع ملانین (رنگ‌دانه‌های پوستی) جلوگیری کرده و با گذشت زمان تغییر رنگ پوست (از جمله لکه‌های پیری) را کاهش می‌دهد، استفاده کنید.

خواب کافی داشته باشید

خواب، بهترین زمان برای نوسازی و بازسازی سلولی است، تنها زمانی است که دتاکس یا سم‌زدایی در پوست اتفاق می‌افتد،
خواب ناکافی پوست را تیره و خشک کرده و روند افتادگی و ایجاد چین‌وچروک‌ها را سرعت می‌بخشد. برای داشتن پوستی سالم و شاداب هر شب حداقل ۷ تا ۸ ساعت خواب داشته باشید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم غذایی متعادل (پروتئین بدون چربی، سبزی‌ها، میوه‌ها، غلات کامل و آجیل) نه‌تنها به شما انرژی بیشتری می‌دهد و کمک می‌کند که وزن سالمی ‌داشته باشید، بلکه پوستتان را نیز تقویت‌شده و با طراوت نگه می‌دارد.

سلول‌های مرده‌ی پوست را لایه‌برداری کنید

لایه‌برداری پوست شما، یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای روشن کردن فوری پوستتان است. از یک لایه‌بردار با پایه طبیعی و گیاهی برای حذف سطح کدر پوست و آشکار کردن پوست سالم زیرین که ظاهر خطوط و چین‌وچروک‌های ریز را کاهش می‌دهد استفاده کنید، زیرا آن‌ها «ترن آور» سلول را بیشتر کرده، تولید کلاژن را افزایش می‌دهند و پوستتان را صاف، نرم و سفت‌تر می‌کنند.

نکات زیبایی که حتما باید بدانید

مجله آرایش .. نکات زیبایی و آرایش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *