قبلی
بعدی

راههای مقابله با بدغذایی کودکان چیست

کودک معمولا غذای بخصوصی را برای مدتی دوست دارد و بعد ممکن است به غذای دیگری علاقه نشان دهد. یعنی کودک غذایی را که تا دیروز دوست داشت و می خورد، امروز از خوردنش امتناع می کند. در این مورد، والدین با تغییراتی از قبیل تغییر در درجه حرارت و یا نوع پخت، یا شکل غذا (به عنوان مثال دادن شیر گرم یا سرد، دادن تخم مرغ آب پز یا نیمرو و… ) و تعریف و تمجید از غذا می توانند آن را مورد پسند و دلخواه کودک کنند. اگر کودک باز هم از خوردن امتناع کرد، والدین باید صبور باشند و کودک را به اجبار وادار به خوردن نکنند و پس از تمام شدن غذا، بشقاب او نیز با سایر بشقاب ها برداشته شود.

بدین ترتیب هم کودک یاد می گیرد که زمان صرف غذا نامحدود نیست و هم باعث می شود در وعده غذایی بعد، به اندازه کافی گرسنه باشد و غذا بخورد. نتایج مطالعات نیز نشان داده است که دریافت انرژی هر کودک از یک وعده غذایی به وعده دیگر بسیار متفاوت است ولی کل انرژی دریافتی روزانه بطور قابل توجهی ثابت است. بدین معنی که معمولا کودک کمبود کالری و مواد مغذی در یک وعده را، در وعده بعد جبران می کند. لذا وظیفه والدین انتخاب و ارائه مواد غذایی مغذی و مناسب است.

امتناع کودک از خوردن ممکن است به دلایل زیر باشد:

فعالیت زیاد و در نتیجه خستگی

فعالیت کم و در نتیجه کمتر گرسنه شدن

نخوابیدن

کم بودن فاصله بین تنقلات با غذاهای اصلی

اظهار نظر مبنی بر دوست نداشتن غذا توسط بزرگترها.

اگر کودک علاقه کافی برای خوردن بعضی از انواع غذاها را ندارد مادر باید آن غذا را به روش های مختلف درست کند تا همان ماده غذایی با مزه و طعم جدید مورد استفاده کودک قرار گیرد و اگر باز هم از خوردن امتناع کرد می توان از جانشین های آن ماده غذایی استفاده نمود.

به اشتهای کودک‌تان توجه کنید

یکی از مهم‌ترین نکاتی که گاهی بزرگترها فراموش می‌کنند اشتهای کودک به وقت غذاخوردن است. بچه‌ها هم مانند بزرگترها باید برای خوردن غذا اشتهای کافی داشته باشند. اغلب بچه‌ها وقتی میل به خوردن غذا دارند که احساس گرسنگی کنند بنابراین ممکن است ساعت غذا خوردن کودک از راه برسد و او به دلیل آن‌که احساس گرسنگی نمی‌کند، میلی به خوردن غذا نداشته باشد.

اصرار بیش از اندازه به کودک در زمانی که میل به خوردن غذا ندارد موجب می‌شود تا او برای نخوردن غذا لجبازی را پیشه کند و به این ترتیب برای خوردن غذا از خود مقاومت نشان دهد. بنابراین اگر وعده‌ غذایی کودک شما یک وعده پرحجم بوده یا کودک‌تان در میان‌وعده غذایی‌اش خوراکی پرکالری‌ای مصرف کرده احتمال آن‌که در وعده غذایی بعدی نسبت به خوردن غذا بی‌اشتها باشد زیاد است. بنابراین با اطمینان از این مسئله جای نگرانی وجود ندارد. با گذشت یکی دو ساعت او گرسنه می‌شود و از شما می‌خواهد تا برایش غذا آماده کنید.

به ظاهر غذا اهمیت دهید

تزئین ظرف غذای کودک یکی از مهمترین اصول تشویق او به خوردن غذاست. بسیاری از مادرانی که به دلیل مشغله کاری و حجم برنامه‌های روزانه‌شان فرصتی برای تزئین غذای کودکشان ندارند کم و بیش با بدغذایی کودک‌شان روبه‌رو هستند.

بنابراین سعی کنید دست کم در یکی دو وعده غذایی یا میان وعده کودک با کمک تزئین موادغذایی و خوراکی‌ها با رنگ‌ها و شکل‌های مورد توجه کودک او را سر شوق بیاورید تا به غذا توجه کند و برای خوردن غذا اشتهایش تحریک شود.

توصیه ما این است که از همان شیوه‌ای که برای سرو غذا برای پدر یا دیگر اعضای خانواده بهره می‌گیرید، برای کودک‌تان استفاده نکنید او برای خوردن غذا نیاز به زرق و برق و جلوه‌های شاد و کودکانه دارد که هر مادری با کمی تلاش و پرس و جو می‌تواند از پس آن بر بیاید.

آرامش خود را حفظ کنید

یکی از مهمترین نکته‌ها برای غلبه بر بدغذایی کودکان صبر و حوصله است. اگر چه مدارا کردن با کودکی که در هر وعده و میان‌وعده غذایی بی‌حوصلگی و بدپسندی دارد بسیار دشوار است اما باید صبور بود و با حفظ آرامش راه‌های مختلف را برای تشویق او به غذا خوردن بررسی کرد.

گاهی کوچکترین بداخلاقی، عصبانیت و نگاه سرزنش‌آمیزی می‌تواند کودک‌تان را بیشتر در مسیری که انتخاب کرده، مصمم کند و او را وادار به لجبازی بیشتری کند. بنابراین برای مقابله با بدغذایی کودکتان یک برنامه بلند مدت در نظر بگیرید. انتظار نداشته باشید که در مدت ۳ تا ۴ روز بدغذایی او را برطرف کنید.

سعی کنید مرحله به مرحله پیش بروید و به تغییرها و نشانه‌های کوچکی که در رفتار او بروز می‌کند، توجه کنید. نشانه‌هایی که می‌تواند بسیار دل‌گرم کننده باشد و انرژی شما را برای رسیدن به هدف نهایی‌تان چند برابر کند.

برای تهیه غذا از کودک‌تان کمک بگیرید

تهیه غذا با همراهی و همکاری کودک یکی دیگر از شیوه‌هایی است که بسیاری از کارشناسان از آن به عنوان راه‌حلی بزرگ برای افزایش اشتهای کودکان غذا یاد می‌کنند. اگر تصمیم دارید به شکل هدفمند برای برطرف کردن بدغذایی کودک‌تان اقدام کنید، سعی کنید در یکی از وعده‌های غذایی از او برای تهیه غذا کمک بگیرید. انتخاب غذا را به او بسپارید یا برای تهیه مواد اولیه او را همراه ببرید و از کمک او برای انتخاب مواد غذایی استفاده کنید.

شکستن یا هم‌زدن تخم‌مرغ‌ها را به او بسپارید یا از او بخواهید در چیدن میز یا سفره به شما کمک کند و سبد نان یا سبزی را برای شما روی سفره بگذارد. همکاری بچه‌ها برای تهیه و تزئین غذا می‌تواند بهترین فرصت برای تشویق کودک غذا به خوردن یک وعده غذایی کامل باشد.

نکات زیبایی که حتما باید بدانید

مجله آرایش .. نکات زیبایی و آرایش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *