قبلی
بعدی

نحوه عمل جراحی افزایش قد

بسیاری از مردم تصور می‌کنند جراحی افزایش قد جزو جراحی‌های زیبایی است، در صورتی که کسانی که عدم نابرابری طولی اندام داشته باشند، برای مثال یک پای‌شان کوتاه‌تر یا بلندتر از پای سالم باشد، برای درمان، جراحی افزایش قد را پیشنهاد می‌کنیم. عوامل ژنتیکی (هنوز علت‌شان مشخص نیست)، تومور، عفونت‌ها، تروما یا ضربه (در شکستگی که سلول رشد استخوان آسیب ببیند و رشد کافی نداشته باشد) باعث نابرابری طولی اندام می‌شود.

هر قدر نابرابری طولی اندام بیشتر باشد، فرد برای راه رفتن انرژی بیشتری مصرف می‌کند، زیرا مرکز ثقل بدن خیلی جابه‌جا می‌شود و انرژی بیشتری از فرد طلب می‌کند. راه رفتن فرد طبیعی به‌دلیل انقباض تعدادی از عضلات اندام تحتانی با کوشش زیادی همراه نیست، از طرفی لگن این بیماران به طرف اندام کوتاه‌تر کج می‌شود؛ اگر این شرایط درمان نشود، لگن در حالت کج و انحراف ثابت می‌شود و به دنبال آن ستون فقرات (ستون فقرات در لگن پایه‌گذاری شده است) انحراف پیدا می‌کند که با کمردرد همراه است.

در کوتاهی کمتر از پنج سانتی‌متر می‌توان از روش‌های دیگری نیز استفاده کرد. اگر کوتاهی یک یا دو سانتی‌متر باشد، با استفاده از لیفت و کفی در داخل کفش تعادل ایجاد می‌شود و اگر سه تا چهار سانتی‌متر باشد کفی زیر کفش قرار می‌گیرد ‌(یک پاشنه نسبت به پاشنه دیگر بلندتر است)‌ ولی در کوتاهی بیشتر از پنج سانتی‌متر درمان با جراحی توصیه می‌شود. روش جراحی افزایش قد به لحاظ درمانی و زیبایی یکسان است، ولی منطقی نیست که عضو سالم، تحت جراحی پرخطر با عوارض و مشکلات فراوان قرار بگیرد.

عوارض جراحی افزایش قد
هر عمل جراحی، در هر قسمت از بدن می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. بیمارانی که تحت درمان جراحی افزایش قد ‌(به لحاظ درمانی و زیبایی) صورت قرار می‌گیرند باید کنترل دقیق و پیگیری مرتبی داشته باشند.

یکی از عوارض شایع در جراحی افزایش قد احتمال عفونت در ناحیه‌ای که دستگاه به پوست متصل بوده است (حدود یک سال، این دستگاه از طریق پوست به استخوان وارد می‌شود) که رعایت بهداشت فرد در اولویت قرار می‌گیرد، در جراحی افزایش قد محدودیتی برای افزایش استخوان وجود ندارد؛ البته باید به تدریج و آرام باشد، ولی اگر عضله بیش از اندازه کشیده شود، سفت می‌شود و محدودیت حرکتی در مفاصل ایجاد می‌کند برای مثال، اگر ساق پا را بیش از حد بلند کنند، عضله سه سر ساقی یا تاندون آشیل سفت می‌شود، پا به سمت پایین منحرف شده و نوک پنجه به سمت پایین تمایل پیدا می‌کند. بنابراین برای جراحی بلند کردن، فیزیوتراپی دقیق و کامل تحت نظر پزشک اهمیت ویژه‌ای دارد.

از عوارض دیگر آن، تاخیر در جوش خوردن‌ (اگر استخوان‌سازی به اندازه صورت نگیرد) است که می‌توان از پیوند استخوانی برای تحریک جوش خوردن استفاده کرد. در این روش از سلول‌های استخوان‌ساز در ناحیه لگن برای ساق و ران پا استفاده می‌کنیم، دررفتگی یا نیمه دررفتگی مفاصل بالا و پایین ران یا ساق پا از دیگر مشکلاتی است که فرد را درگیر می‌کند، کسانی که حفره لگن‌شان به اندازه عمق نداشته باشد و یک مفصل ناپایدار در لگن داشته باشند، وقتی قد فرد را بلند می‌کنند، دررفتگی در مفصل ران ایجاد می‌شود. البته پزشک با رادیوگرافی قبل از جراحی، میزان تحمل مفصل ران را بررسی می‌کند.

مشکل دیگر، آسیب‌های عصبی است. وقتی وایرها و پین‌ها را از پوست به استخوان وارد می‌کنند، ممکن است اعصاب آسیب ببیند یا به دلیل افزایش استخوان، رشته‌های عصبی بیش از حد کشیده شوند که پزشک در ویزیت‌های مکرر عصب‌ها را بررسی می‌کند. در واقع جراحی افزایش قد یک فرآیند طولانی با عوارض نسبتا طولانی و غیرقابل پیش‌بینی است، بنابراین پزشک قبل از جراحی مشکلات و عوارض را با بیمار در میان می‌گذارد، حتی با افرادی که این عمل را انجام داده‌اند جلسه‌هایی می‌گذارند تا فرد تصمیم منطقی بگیرد.

مراحل انجام عمل افزایش قد

به طور طبیعی سه مرحله برای انجام عمل افزایش قد وجود دارد که همزمان بر روی دوپا انجام می‌شود. این مراحل بدین شرح هستند.

مرحله اول) جراحی

در این مرحله یک ابزار مخصوص در دو پا قرار داده می‌شود و سپس برش استخوان و یا استئونومی انجام می‌شود و سپس استخوان جداشده با وسیله مخصوص به هم وصل می‌شود.

مرحله دوم) کشش

این مرحله قبل از افزایش قد انجام می‌شود که حدود یک هفته پس از جراحی است. میزان کشش مد نظر مابین ۰.۷۵ تا ۱ میلیمتر روزانه است و به استقامت افراد و واکنش بدن آن‌ها بستگی دارد. به همین دلیل، این مرحله نیازمند یک دوره زمانی طولانی است. به طور مثال کشیدگی برای حدود ۵ سانتی‌متر نیار به ۵۰ تا ۷۰ روز دارد.

مرحله سوم) تثبیت

این مرحله در پایان مرحله کشش اتفاق می‌افتد و نیازمند زمان تقریبی بیشتری است. به طور متوسط زمانی که به این مرحله اختصاص می‌یابد دوبرابر دوره کشش می‌باشد.

پزشکان بیماران را تشویق می‌کنند تا در اواسط مرحله تثبیت، بدون استفاده از عصا آرام پایشان را روی زمین گذاشته و راه بروند. حرکات ورزشی وجود دارند  که به بیماران کمک می‌کنند تا قدرت ماهیچه‌هایشان را بازیابی کنند و در نتیجه بتوانند به چرخه عادی زندگی بازگشته و فعالیت‌های خود را از سر بگیرند. بیماران پس از دو الی سه روز بعد از مرحله جراحی می‌توانند به کمک عصا راه بروند. به طور کلی، افزایش قد و یا کشش حدود ۵ الی ۶ سانتی‌متر حدود ۶ الی ۷ ماه زمان می‌برد و بیمار باید در طول این زمان تحت نظارت پزشکی باشد تا بتواند نتیجه مدنظر خود را با اطمینان بدست آورد. بیماران می‌توانند پس از دو الی سه هفته و پس از تأیید پزشک بعد از جراحی به زندگی عادی خود بازگردند. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی آرام و شنا در طول دوران توانبخشی به منظور ریکاوری سریع‌تر پیشنهاد می‌شود. این ورزش‌های ملایم و ورزش‌های وزنه‌ای را می‌توان بین ۲ تا ۴ ماه پس از جراحی پیگیری کرد. جای زخم این جراحی به مرور از بین رفته و پس از مدتی به سختی تشخیص داده خواهد شد.

این جراحی می‌تواند حدد ۷.۵ تا ۱۰ اینچ معادل ۱۹ تا ۲۵ سانتی متر به قد افراد بیفزاید. البته نباید فراموش کنید که نتیجه این جراحی به کشش‌پذیری ماهیچه‌های افراد نیز بستگی دارد.

نکات زیبایی که حتما باید بدانید

مجله آرایش .. نکات زیبایی و آرایش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *